Eten/ Drinken en Koken              

Iedere eenheid moet op zaterdag zelf een avondmaaltijd koken.

De maaltijd moet bestaan uit zoveel mogelijk verse ingrediënten en een hoofdgerecht in combinatie met een voor- of nagerecht. In het menu zijn de volgende ingrediënten verplicht; mie, gehakt (of vleesvervanger), broccoli, winterpeen en banaan. De maaltijd zal ter plaatse gekookt worden op een kooktoestel – dus niet op een houtvuur. De ingrediënten voor de maaltijd moeten tijdens de RSW al aanwezig zijn.

Houdt er rekening mee dat de maaltijden niet in het kampgeld meegerekend zijn en niet verstrekt worden door de organisatie om een goede vergelijking tussen de deelnemende eenheden te kunnen maken mogen de kosten van de avondmaaltijd niet meer zijn dan €3,50 per persoon. De jury zal bij het beoordelen van de maaltijd vragen naar de bonnetjes van de avondmaaltijd, zorg dus dat je de bonnetjes bij je hebt.

Houd er rekening mee dat je voor de jurering een extra portie van jullie maaltijd moet maken en serveren, dus houd daar rekening mee bij de boodschappen en zorg voor een extra bord etc.

Tip: Houdt bij het samenstellen van het voedsel rekening met de weersomstandigheden. Dus bij warm weer zorg voor voldoende koeling met behulp van bijv. een koelbox of neem ingrediënten ingevroren mee zodat ze langer koel blijven.

Ook voor de 4 broodmaaltijden moet je zelf zorgen. Lunch en ontbijt worden niet beoordeeld en vallen buiten de € 3,50 per persoon. Maar je moet dus wel zelf de boodschappen hiervoor meenemen. Tijdens het programma wordt voor drinken gezorgd, maar voor tussendoor en bij de maaltijden moet je zelf voor drinken zorgen.

© Copyright 2018.